tirsdag den 6. november 2012

En Fager ny verden?

En Fager ny verden?




Den vesteuropæisk leder, Mustapha Mond, argumenterer for et “stabilt” samfund med “lykkelige” borgere. Ikke mere strid, ikke mere nød. Ingen sygdom. Ingen smerte. MEN… Men der bliver også ofret nogle ting: nemlig følelser, individualisme, frihed, kærlighed, familie, religion, kunst, samt andre videnskabelige forfølgelser som videnskab, filosofi og historie.
Er dette noget, vi ønsker?

12 kommentarer:

  1. JA, det er lige, hvad vi ønsker! Tænk lige over tingene igen.
    Jeg forstår altså ikke, hvorfor vi skal bruge vores energi på at fastholde de gamle begreber som du kalder "ofringer". Tiderne er forandrede Barbara, og folket er ligeglade.
    Og så taler du også om, at vi ofrer videnskaben? Har du hørt om den nye bokanovskimetode i udklækningsanstalterne? Ville du ikke kalde det videnskab? Den er et resultat af hårdtarbejdende alfaer. Videnskaben kræver fuldt fokus og energi på nutiden. Med kun at dagdrømme om fortiden og dens "herligheder" kommer vi ikke særligt langt.

    SvarSlet
  2. Så du mener, at disse bør udryddes?
    Følelser, frihed og kærlighed er nogle af de ting, der udgør glæde. Det siger lidt sig selv; glæde er trodsalt en følelse. Og er glæde ikke noget vi ønsker for os alle sammen?

    SvarSlet
  3. Disse er allerede udryddet i den fagre nye verden. 99% af befolkningen kommer aldrig nogensinde til at tænke på disse overhovedet. Så hvorfor bruge ressourcer og energi på noget, ingen ser værdi i? Og til gengæld, så er alle menneskene også evigt glade. Glæde er der nok af, og hvis ikke, så har vi soma!

    SvarSlet
    Svar
    1. De er ikke glade, de lever en illusion. De lever i en verden der de tror de er glade, men om de havde frihed til å tænke, havde de vist at de ikke er glade.

      Slet
    2. Soma minker deres livstid, de ikke hvad for en effekt det har. Som Tummas siger, hvorfor skulle de bare leve i en løgn.

      Slet
  4. Og hvad så Rúni? Da de ikke ved det, forekommer det dem naturligt. Det formindsker ikke deres glæde. Heller leve et kortere lykkeligt liv, end et langt og miserabelt et.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvordan kan du kalde et kort og et falskt liv beruset med soma et "lykkeligt liv"? De kan ikke bare leve beruset i resten af deres liv, hvis de er ulykkelige. Nogen må tage ansvar for dette samfund.

      Slet
  5. Det man ikki ved, har man ikke ondt af. Så hvorfor er det en dårlig ting at folk ikke ved hvad de går glip af? Så længe de ikke ved, så er de glade. Det er der ikke mange 'kloge' der er.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg tror din kommentar er et tilbagesvar til mit svar til Kirstin.

      Menneskene har det fint, men om de ikke tænker selv, så styrker de ikke samfundet. Menneskeheden går langsomt tilbage til stenalderen, den bliver ikke styrket av noget som helst. Se f.eks. tilbage til middelalderen, det skete ingen fremgang indenfor forskning, verden stod i stå. Er det det vi vil? Den ”fagre” nye verden, er det en verden man vil leve i? Måske er man glad, men man laver ikke rigtig noget i livet sit, man tager soma, arbejder lidt, og det er det. Er det virkelig det man vil?

      Slet
    2. Hvis man ikke kender til andet, så er det nok det man vil.

      Slet
    3. Nej, det er det som samfundet, og lederne i samfundet, siger at de vil. De lever i en falsk realitet.

      Se på de muslimske samfund, er de mænd der tæver konerne sine, og kaster syre og skyder piger der vil være læger, lever de mænd et godt liv. Måske er de glade, men er det et godt liv?

      Slet
    4. Det du siger har ingen destination. Hvordan kommer vi til at ende i dette samfund, selv om vi er enige om at det er nok det man vil vis man ikke kender til andet end kosmos? Frihed er menneskets favorit ord, så hvordan ender vi i denne situation om vi, nu da vi kender til frihed, ikke ønsker det?

      Slet