onsdag den 7. november 2012

SOMA?



Der har været diskuteret en del på bloggen, om det er rigtigt at Fagre nye verdens' borgere får soma. Nogle af argumenterne er, at soma giver en forfalsket og uægte glæde. Men vi kan kun forestille os den lidelse, der ville opstå, hvis vi tog soma fra folket. Et eksempel er Johannes' mor, Linda, som måtte leve uden soma i mange år:

Hendes øjne begyndte at flyde. "Johannes har vel fortalt dem, hvad jeg har måttet gennemgå - og soma var ikke til at få. Jeg fik kun en slurk mescal nu og da, når Pope bragte det."
Så snart de nåede tilbage til herberget, tog hun seks halvgrams soma-tabletter, lagde sig på en seng, og inden der var gået ti minutter, var hun på vej til månen. Det ville tage atten timer, før hun vågnede op igen. 


Soma's fravær tog livet af hende. Er det rigtigt af os, at putte hele befolkningen gennem denne lidelse? Hendes forfærdelige skæbne måtte lært os, at værdsætte soma



5 kommentarer:

  1. Hvad har 3-Methyl-1-penten med sagen å gøre ?

    Soma er for dem som Heroin for en Heroin afhængig. De har brug for det for å leve.

    SvarSlet
  2. Hvad har dit spørgsmål med sagen at gøre? Men billedet er af struktur formlen hos soma (en version fra 21. århundrede). Soma er selvfølgeligt forbedret siden den gang.

    http://www.rxlist.com/soma-drug.htm

    SvarSlet
    Svar
    1. Brug svar knappen Kirstin.

      Jeg vidste ikke at soma er et virkeligt stof.

      Dog, hvad gør det at soma er forbedret? Det er stadig det samme stoffet. Soma tager glæden hos meneskene i Fagre nye verden væk, de lever for stoffet. Kan du ikke se lighederne mellem Heroin og Soma? De der tager det lever for at tage Soma, deres liv går ud på å tage soma. En Soma misbruger har et liv der ligner meget på en heroin misbruger.

      Slet
  3. Men tænk, hvis soma aldrig havde eksisteret? Så ville dette ej være et problem.

    SvarSlet
    Svar
    1. Om soma aldrig havde eksisteret, tror jeg at verden havde været et bedre sted. Om glæde er for let at få fat i, so arbejder man ikke for noget, man bliver aldrig glad om man klarer noget nyt. Man tager bare stoffet, alt andet er unødigt.

      En stofmisbruger klarer sig aldrig i den virkelige verden, han tager bare sit stof. På den måde vil heler ikke samfundet i fagre nye verden forbedre sig. Det vil stå i stå.

      Slet